Chanty

Ingredience:
- 1l mléka
- 250g cukru
- 300g Gold Cup Saveur Chanty (01007)
- 300g Gold Cup Saveur Special
- 3 žloutky
Postup přípravy:
Mléko s cukrem přivedeme do varu, vypneme sporák (plotnu, stáhneme teplotu). Tuk i margarín nakrájíme a necháme rozpustit
v mléku. Zahřejeme na 80°C. Část mléka přelijeme ke žloutkům, zamícháme a pak vlijeme zpět do hrnce s mlékem.
Tyčovým (nožovým) mixérem mícháme 7 min. Necháme zchladnout při pokojové teplotě a pak dáme vychladit do chladničky.
Po 24 hodinách vyšleháme jako klasickou smetanu.
Tip: Pokud přidáme čokoládu a kakao, můžeme si stejným způsobem uvařit Pařížský krém.
Pařížský krém

Ingredience:
- 1l mléka
- 250g cukru
- 300g Gold Cup Saveur Chanty (01007)
- 300g Gold Cup Saveur Special
- 3 žloutky
- čokoláda
- kakao
Postup přípravy:
Mléko s cukrem, kakaem a čokoládou přivedeme do varu, vypneme sporák (plotnu, stáhneme teplotu). Tuk i margarín nakrájíme a necháme rozpustit v mléku. Zahřejeme na 80°C. Část mléka přelijeme ke žloutkům, zamícháme a pak vlijeme zpět do hrnce s mlékem. Tyčovým (nožovým) mixérem mícháme 7 min. Necháme zchladnout při pokojové teplotě a pak dáme vychladit do chladničky. Po 24 hodinách vyšleháme jako klasickou smetanu.