Velikonoční mazanec

Ingredience:

Postup přípravy:

Z části vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a lžíce mouky necháme na teplém místě vzejít kvásek. do velké mísy prosejeme zbytek mouky a smícháme s cukrem, solí, citrónovou kůrou, (rozinkami), vanilkovým cukrem. Následně přidáme žloutky, zbylé mléko, (rum), rozpuštěný margarín a vykynutý kvásek. Vařečkou zaděláme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 45-60minut. Těsto rozdělíme na dva díly, vytvarujeme bochánky, položíme na plech s pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout. Bochánky pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme plátky mandlí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 10 minut na 180°C, poté snížíme teplotu na 150°C a dopékáme ještě asi 30minut (dle velikosti bochánků), až je těsto uvnitř upečené (nelepí se na špejli).

Tip: Z těsta je možno vytvářet i menší mazanečky, či jiné tvary: vánočku, zajíčky, šneky, věnečky...

Copyright © 2018 Vandemoortele Česká republika, o.z.
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Další informaceBeru na vědomí